‘Genezen door Kunst’
is de titel van het artikel wat in 2007 in de Hapinezz stond en is nog steeds actueel.

Werken met kleuren en vormen is bevordelijk voor je gezondheid. Het creatieve proces in schilderen, tekenen en boetseren help je om uit je ‘hoofd’ te komen.

Mooi of lelijk? Dat is niet aan de orde, het gaat juist om de verbinding die je met jezelf maakt, zonder oordeel! En dat is vaak nog een uitdaging en dat proces alleen al, helpt je om te groeien en je verder te ontwikkelen.

Door ‘Waarnemend Tekenen’ leer je om op objectieve manier naar iets te kijken. Het is wat het is en het is niet anders.

Een goed voorbeeld is de ‘boom’. We hebben allemaal een idee in ons hoofd bij een boom. Maar als we al die beelden naast elkaar leggen, zal voor ieder van ons die boom er toch anders uitzien!

Er zijn dan ook zoveel verschillende soorten bomen: de eik, de beuk, de wilg, de berk etc. Elke boom heeft een stam en takken, maar de kleur, de groeiwijze en de vorm is telkens anders. Tijdens het waarnemend tekenen wordt je je meer bewust van je omgeving, je kijkt meer naar detail en eigenlijk leer je met andere ogen kijken!

Hoe een kind verwonderd kijkt naar alle nieuwe dingen die hij of zij ziet, die verwondering zijn we met de loop van jaren wat kwijt geraakt. Meer en meer nemen we de dagelijkse dingen voor gewoon.

Juist door hier weer bij stil te staan, verbinden we ons beter met het leven en met onszelf!

Herken je wat ik hierboven heb geschreven? Heb je ook meer behoefte om ‘stil te staan’ en echt om je heen te kijken? Geef je dan op voor de workshop: ‘Waarnemend tekenen’

via Eigen-zinnig-heid.nl !